Certificaten

VSL verricht kalibraties en produceert referentiematerialen op basis van de beheerde meetstandaarden. De certificaten die daarbij horen, zijn internationaal erkend onder de CIPM Mutual Recognition Arrangement (CIPM MRA).

Digitale certificaten

VSL geeft digitale certificaten uit met een elektronische handtekening om de authenticiteit te waarborgen. Dit is in overeenstemming met de EU-richtlijn voor elektronische handtekeningen (1999/93/EC). De handtekening is een digitale zegel op het document dat het aanbrengen van wijzigingen verbiedt. Elke wijziging verbreekt het digitale zegel en wordt in het document weergegeven. Hiermee kan iedereen de authenticiteit verifiëren en kan het certificaat zonder problemen verspreid worden.

In Acrobat Reader (hier gratis te downloaden) geeft de koptekst van het document de geldigheid weer. Meer details over de digitale ondertekening staan in het handtekeningenvenster. Klik op het digitale stempel om het handtekeningenvenster te openen.

 

Certificaatcommissie
De VSL Certificaatcommissie authoriseert en geeft de certificaten vrij. De commissie garandeert dat de documenten overeenkomen met de eisen van internationale standaarden voor kalibratie (ISO/IEC 17025:2017), productie van referentiematerialen (ISO 17034:2016) en afspraken met de internationale commissie voor maten en gewichten (CIPM).
Om te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming, vermeld VSL geen namen, functies en handtekening op de certificaten.

 

Steeds minder papier
Digitale certificaten, rapporten en validaties van authenticiteit zijn een volgende stap in de ambitie van VSL om papierloos te werken en communiceren.

Uitleg

Voorbeeldcertificaten met uitleg

Certificaat van CGM

Hier vindt u uitleg over een VSL certificaat uitgegeven voor een gekalibreerd gasmengsel.

Certificaat van PRM 1

Hier vindt u uitleg over een VSL certificaat uitgegeven voor primaire referentiemateriaal.

Certificaat van PRM 2

Hier vindt u uitleg over een VSL certificaat uitgegeven voor primaire referentiemateriaal.

Certificaat van PRM Multi

Hier vindt u uitleg over een VSL certificaat uitgegeven voor multi primaire referentiemateriaal.

Certificaat van CRM

Hier vindt u uitleg over een VSL certificaat uitgegeven voor een gecertificeerd referentie gasmengsel.